PODIJELI

Sapunica zvana “Prelazak Edina Džeke u Chelsea” se nastavlja i danas.

Rimski list Corriere dello Sport navodi kako su pregovori između dva kluba u završnoj fazi, ali da sve opstruiraju dvije žene. Amra Silajdžić sa jedne, te Marina Granovskaia sa druge strane.

Amra je u potpunosti prihvatila život u Rimu gdje je zajedno sa Edinom započela porodični život i uopšte nije entuzijasta kada je u pitanju odlazak u London, potvrdila je to i jučerašnjom objavom na Instagramu iskazavši emocije prema italijanskoj prijestolnici i Koloseumu.

Granovskaia koja ima reputuaciju desne ruke Romana Abramovicha, ne želi udovoljiti finansijskim zahtjevima našeg fudbalera. Antonio Conte javno poručuje kako ne može spavati noću jer nema pojačanja Granovskaia jasno podvlači da ne želi potpisati ugovor do 2021. godine sa igračem koji uskoro puni 32 godine. Ruskinja je svjesna da bi Italijan na kraju sezone mogao napustiti klub te ne želi tek tako dovesti igrača koji možda neće naići na odobravanje narednog trenera.

U međuvremenu mediji u Engleskoj pišu kako je Chelsea dao ultimatum Romi da će transfer realizovati tokom vikenda ili će se Plavci okrenuti drugim rješenjima. Moguća je razmjena igrača Christian Benteke – Michy Batshuayi sa Crystal Palaceom, razmišlja se o posuđivanju Arsenalovog Olivera Girouda, dok nije isključeno i dovođenje Marca Arnautovića iz West Hama.

Posljednja ponuda Plavaca glasi 30 miliona za Džeku te 20 plus 6 za Emersona Palmierija. Sky Sport je sinoć prenio kako vlada optimizam te da bi se trebao postići dogovor između dvije strane.

Ukoliko sportski direktor Rome Monchi odluči da ne proda Džeku, to znači da će vjerovatno propasti i prelazak Emersona u Chelsea.

PODIJELI