PODIJELI

Petar Bojo, 18-godišnji junior Širokog Brijega,u ovaj klub došao sa 14 godina iz NK Kiseljak, njega su skauti Širobriježana zapazili, on je prošao sve selekcije ovog hercegovačkog kluba, bio i kapiten, član je U-19 reprezentacije BiH, trenutno je u Češkoj u prvoligašu FC Jihlava, a najviše zasluge za ovo ima bivši trener FK Željezničar iz Sarajeva, sada menadžer Jiri Plišek.

Mladi fudbaler iz Kiseljaka, Petar Bojo u jesenjoj sezoni Premijer lige BiH za juniore jedan je od najzaslužnijih za treće mjesto koje zauzimaju juniori Širokog Brijega. Petar je, iako igra zadnjeg veznog, drugi strijelac ekipe sa 13 postignutih golova, uz 19 asistencija, a četvrti je strijelac Premijer liged BiH za juniore. Njegova sjajne igre su zapazili svi vodeći klubovi u BiH, kao i u inostranstvu.

FC Jihlava, gdje je sada Petar, prije početka ovogodišnje sezone je poslala pozov da mladi Bojo dođe u redove češkog prvoligaša na probu, ali je Petar odlučio da ne ide tada, sada je ponovo uslijedio poziv iz Češke i on je trenutno na probi u ovom češkom prvoligašu.

– Super se osjećam, drago mi je da moj trud gdje sam od kuće otišao kao dijete isplati da ljudi vide moje zalaganje i igre. Imao sam ponudu i iz FK Sarajevo za stipendijski ugovor gdje nisam mogao to prihvatiti. Ovdje sam došao da pokažem svoje kvalitete i nadam se da ću uspjeti. Tražim klub gdje ću moći napredovati u svojoj karijeri i šteta je što mi u Bosni nemamo B momčadi do 21 godine, da mi mladi igrači koji izađemo iz juniora osjetimo taj prijelaz i nametnemo se trenerima svojih klubova, ne da moramo ići u druge države jer kod nas ima baš dosta kvaliteta, rekao je juniorski reprezentativac BiH, Petar Bojo.

(Ismet Nimanović/Sportske.ba)

PODIJELI