PODIJELI

Košarkašice Bosne i Hercegovine savladale su selekciju Hrvatske rezultatom 73:70.

Bh. košarkašice su izuzetno loše otvorile susret i dopustile Hrvaticama da dođu do devet poena prednosti (18:9), a zaostatak za protivničkom ekipom nakon prvih deset minuta bio je sedam poena (23:16). U drugom periodu pružili smo bolju igru, kako u odbrani, tako i u napadu, a nakon što smo uspjeli stići i do potpunog preokreta, Hrvatska je ipak bila smirenija u finišu druge četvrtine i na pauzu odlaze sa dva poena prednosti. Rezultat je glasio 39:37 u korist Hrvatske.

Drugo poluvrijeme nismo otvorili najbolje, pa smo Hrvatskoj dopustili da minutu prije kraja treće četvrtine stigne do 11 poena prednosti. Rezultat je glasio 56:45 u korist naših susjeda. Nakon trideset minuta igre, Hrvatska je imala deset poena prednosti na svom kontu i mogla je mirnije ući u posljednjih deset minuta susreta.

Ipak, naše košarkašice su zaigrale puno bolje u posljednjem periodu i na pet minuta do kraja utakmice dolaze do rezultatskog poravnanja (62:62). Dvije minute prije kraja naš tim ima četiri poena prednosti (67:63), što je bilo dovoljno da pametnom igrom do kraja susreta dođemo do trijumfa rezultatom 73:70, stoji na stranici KS BiH.

Foto: KS BiH

PODIJELI