PODIJELI

Večeras je u snijegom zametenom Gradačcu odigrano 13. kolo Prve lige F BiH u kome su se sastali domaći RK Gradačac i gost RK Krajina iz Cazina .

U sportskoj hali gradačačkog Sajma, rukometaši Gradačca ni jednog trenutka nisu doveli u pitanje pobjednika ovog susreta. Odmah od početka su stavili do znanja da bodovi ostaju u Gradačcu i riješili susret u svoju korist sa 32:24 (17:10).

Koliko je domaćin bio superioran dokaz je što su pet minuta do kraja susreta skoro cijelu momčad na terenu predstavljali igrači iz juniorskog pogona. Gosti su se predstavili kao solidna i fer ekipa, tako da je i cijeli susret protekao u fer i sportskoj borbi. Po običaju najbolji pojedinci u redovima domaćina bili su Zrnić, Hrnjić i ovoga puta Isić Ne. dok je kod gostiju otskakao Đurić. Prvenstvo se prekida zbog prvenstvene pauze a nastavak je u februaru naredne godine.

Strijelci su bili: Gradačac: Hrnjić 8, Zrnić 7, Isić Na.2, Isić Ne. 6, Okanović i Jukan po 3, Mahmutčehajić 2 i Sarajlić 1 pogodak, dok su za goste pogađali: Đurić 11, Beganović S. 4, Rekić 3. Dautović i Abdagić po 2,Beganović E. i Bulić po 1 pogodak.

(Suad Krajnović)

PODIJELI