PODIJELI
FOTO: E. Ćivić/Sportske.ba

Godinama unazad Čelik je već u jesenjem dijelu bio predodređen da se bori za opstanak. Uglavnom su ga otpisivali nakon desetak jesenjeg dijela.

Sada igrači Čelika sa stručnim štabom bilježe sjajne rezultate, što potvrđuje trenutno sedmo mjesto i osvojen 21 bod.

Igrači, struka, navijači i besprijekorni travnjak jedino su što valja. Što se nikako ne može reći za Upravu, odnosno ga “gazde”.

Premda bi aktuelna pozicija sugerirala da sve štima, u praksi nije tako. Potvrdili su nam to pojedini igrači Čelika, koje svakodnevno srećemo na stadionu.

“Atmosfera u timu je odlična, iako nama sa strane nije lako. Nemamo se gdje hraniti. U restoranu gdje smo imali obroke, sada su nam zabranili zbog duga. I njima je neugodno kada nas vrate, a tek kako je nama. Među nama u svlačionici nikad nije bila bolja atmosfera, nema podjele na domaće i strance, ali. Domaći se solidarišu s nama, ali nas pogađa što mjesecima kasne plate. Znam da će neki iz kluba pokušati sve demantovati, ali svi znaju da stanje nije dobro. Igramo jer imamo sjajnu podršku navijača. Dokle će ići niko ne može predvidjeti”, kazao je jedan od “stranaca” pod uslovom anonimnosti.

Desetljećima pratimo stanje u Čeliku. Pamtimo velike prijeratne pobjede, trofeje, ispadanje, ulaske u viši rang, ali nikome nije jasno kuda plovi Čelikov brod.

(B.E./Sportske.ba)

PODIJELI