PODIJELI

Trener Budućnost Volija iz Podgorice, Vlado Šćepanović, podnio je ostavku, potvrđeno je iz kluba.

Šćepanović je ostavku podnio nakon prvog poraza u ABA ligi, na gostovanju Karpoš Sokoliju (77:71) kojim su “plavi” prekinuli niz od osam pobjeda od starta lige.

“KK Budućnost Voli obavještava javnost da je Šćepanović podnio ostavku na tu funkciju preuzimajući svu odgovornost za izazovnu situaciju u kojoj se KK Budućnost Voli našao. Sa žaljenjem smo prihvatili Šćepanovićevu ostavku, koja ne umanjuje njegov dosadašnji doprinos i rad u klubu. Prethodna četiri mjeseca je bilo zadovoljstvo sarađivati sa Vladom Šćepanovićem i želimo mu sve najbolje u daljem radu”, navodi se u klupskom saopćenju.

Budućnost Voli je izgubila i sve četiri utakmice u Eurokupu, a nakon posljednjeg od Bayerna u “Morači”, popularni Šćepo nije bio zadovoljan borbenošću i angažovanjem svojih igrača.

“Poslije poraza od Karpoš Sokolija odlučio sam da podnesem ostavku na mjesto trenera KK Budućnost Voli. Odluka je isključivo moja i vođena je sportskim razlozima. Hvala Budućnosti koja je imala hrabrosti da mi ukaže povjerenje da trenersku karijeru započnem na istom mjestu gde sam se afirmisao kao košarkaš” rekao je 41-godišnji trener.