PODIJELI
FOTO: Kemal Softić/Sportske.ba

Boris Peyrek (49) i Mate Brekalo (40) novi su kondicioni treneri NK Široki Brijeg. S Peyrekom je dogovorena saradnja do kraja polusezone, dok bi Brekalo u stručnom štabu„Plavo-bijelih“ trebao ostati duže vrijeme.

Peyrek ima izniman ugled, iskustvo i uspjehe kao kondicioni trener. Započeo je u Hajduku i tu ostao 12 godina nakon završetka studija (1995. – 2007.), potom tri godine bio kondicioni trener Dynama Kyiv pa opet četiri godine u Hajduku, da bi još jednom završio u Ukrajini, gdje je zadnje tri godine u Dynamu, otkuda i dolazi na Pecaru pojačati stručni štab Širokog. Peyrek je bio lični kondicioni trener Srni, Rapaiću, Šeriću, Križancu, sadašnjem šefu struke Širokog Sabliću i drugim poznatim hrvatskim nogometašima. Višestruki je osvajač hrvatskog i ukrajinskog prvenstva i Kupa.

Brekalo je dugo godina s uspjehom radio kao kondicioni trener u Hrvatskom košarkaškom klubu Široki. Individualno je radio s poznatim hrvatskim košarkašima Baraćem, Planinićem, Ramljakom, Pilepićem i drugima. Sa Širokim je osvojio po šest kupova i prvenstava. Viši je asistent na FPMOZ-u u Mostaru, a uskoro će braniti doktorski rad na Kineziološkom fakultetu u Zagrebu.

PODIJELI