PODIJELI

Rukometna reprezentacija Bosne i Hercegovine, oslabljena, ovog puta nije mogla parirati selekciji Bjelorusije u tuzlanskom Mejdanu. Meč u kojem smo mogli vizirati kartu za Evropsko prvenstvo okončan je rezultatom 25:31.

U prvom poluvremenu bh. selekcija se mučila, a gosti su preko raspoloženog Karaleka i Kuleša koristili gotovo sve prilike za poentiranje. Našeg Benjamina Burića od početka nije išlo, a ništa bolji nije bio ni Nebojša Grahovac, koji je u drugoj polovini prvog dijela stao na naš gol. Bjelorusi su već nakon osam minuta imali plus četiri, vodili su 6:2.

Kasnije smo uhvatili ritam i golom Haseljića u 18. minuti došli na minus jedan – 8:7. Potom je Burić izjednačio, nakon čega su se gosti ponovo odlijepili. Tri minute prije odlaska na odmor Kuleš je pogodio za 13:10. U samom finišu Šilović je pogodio iz nemoguće situacije, pa su Bjelorusi na pauzu otišli sa prednošću 17:12.

I nastavak je donio sličnu sliku na terenu. Svaki put kada bismo uhvatili ritam i rezultatski se iole približili slijedio bi hladan tuš, pa su gosti konstanstno držali osjetnu prednost. U 42. minuti Toromanović je pogodio za 19:23. Bjelorusi su petnaest minuta prije kraja imali plus šest. Treći gol postigao je Jornok – 20:26.

U 47. minuti naši protivnici po prvi put na utakmici imali su plus sedam. Već tad postalo je jasno da ćemo nažalost upisati poraz. Pet minuta prije kraja Burić je upisao tek petu odbranu, a semafor je tad pokazivao 31:23. Do kraja smo poraz ublažili sa još dva gola. Završilo je 25:31.

Za plasman na veliku smotru potrebna nam je u nedjelju pobjeda nad Češkom, koja je već obezbijedila EP. U nekim varijantama možemo se plasirati sa čak i porazom.

PODIJELI