PODIJELI

FK Olimpik sutra gostuje ekipi NK Metalleghe u okviru šestog kola Prve lige Federacije BiH.

Nakon remija u prošlom kolu na svom terenu sa ekipom Zvijezde i eliminacije iz kupa, dosadašnji šef stručnog štaba Dragan Radović podnio je ostavku, pa će ekipu na gostovanju u Jajcu sa klupe predvoditi Esad Selimović, sportski direktor Olimpika.

– Dragan Radović je nakon posljednje dvije utakmice odlučio da podnese ostavku i da pokuša na taj način da ‘prodrma’ ekipu. U dogovoru sa upravom kluba odlučeno je da ja vodim tim na gostovanju u Jajcu. Evidentno je da smo upali u malu krizu realizacije i da se to reflektovalo na rezultate. Nakon vrlo dobre partije u Mostaru, jednostavno u utakmicama sa Zvijezdom i pogotovo Rudarom nismo bili na nivou. Analizirali smo te dvije utakmice i nadam se uvidjeli gdje smo griješili.

Što se tiče gostovanja u Jajcu, Selimović kaže da poznaje ekipu domaćina i da je pred njegovim timom zahtjevna utakmica.

– Dobro poznajem naš tim i znam koje su nam mogućnosti. Malo nas remete povrede, koje su nas zadesile, ali se nadam da ćemo iz svega izaći još jači. Što se tiče ekipe Metalleghea, sigurno da se radi o ekipi koja može svakome napraviti probleme. Igraju dosta čvrsto, malo golova primaju, ali i malo daju, o čemu govori i njihova gol razlika. Analizirali smo ih i naše zamisli ćemo pokušati prenijeti na teren kako bismo stigli do pobjede i bodova u ovom duelu, rekao je na kraju Selimović.

Utakmica u Jajcu se igra sutra (subota) od 16:30 sati.

PODIJELI