PODIJELI

Sven-Goran Eriksson kandidat je za selektora BiH!

Nije to novinarska “patka”. Naprotiv. Šveđanin, trener svjetskog formata trenutno je bez angažmana. Posljednji posao imao je u Kini.

Sportske.ba saznaju iz provjerenih izvora da je NSBiH s ozbiljnim namjerama uzeo u razmatranje Eriksonovu kandidaturu.

– Iz Nogometnog saveza BiH su tražili neka pojašnjenja. Rekao sam im da imaju načelni pristanak Erikssona. Tražili su njegovu viziju bh. reprezentacije. Eriksson mi je rekao, a to sam prenio Zvjezdanu Misimoviću, da ima jako visoko mišljenje o bh. igračima. Da, razgovarao sam s Misimovićem. Erikson vrlo dobro poznaje Edina Džeku, Miralema Pjanića, Senada Lulića, Seada Kolašinca, Asmira Begovića… NSBiH je postavio neka dodatna pitanja oko kompletiranja Erikssonovog stručnog štaba. Za sada vam mogu toliko reći. Još da kažem da finansijski uslovi nisu prepreka – izjavio je za Sportske.ba Eriksonov zastupnik Dario Slomić, koji i sam vuče korijene iz BiH. Živi na relaciju Švedska i Engleska.

Konačnu riječ dat će Izvršni odbor, a na preporuku Radne grupe koju čine: Ivica Osim, Duško Bajević, Zvjezdan Misimović i Sejad Kajtaz. Nogometna vlada je podijeljena između Amara Osima i Roberta Prosinečkog, dok je bh. javnost više za domaćeg kandidata. Za Amara Osima!

S.R.

PODIJELI