PODIJELI

Svojevremeno jedan od najtalentovanijih napadača svijeta Leite Ribeiro Adriano po treći put pokušatće da se vrati fudbalu.

Kontroverni Brazilac, čiju su karijeru obilježili brojni ispadi van terena poput alkohola, depresije i druženje sa kriminalcima, planira da u januaru naredne godine počne sa treninzima kako bi se spremio za novi klub.

“Ne znam da li ću uspjeti, ali pokušaću. Ne želim da se vežem za neki klub, već da vidim mogu li da se vratim na teren”, rekao je Adriano za brazilsku televiziju Globo.

Adrijano je prvobitno 2012. odlučio da ostavi fudbal, poslije dvije godine vratio se potpisom za Atletico Paranense, gdje je odigrao samo jedan meč, da bi onda ponovo pauzirao dve godine i došao u Miami, ali se ni tamo nije proslavio i čak nije nastupio ni na jednoj zvaničnoj utakmici.

Adrianu, koji sljedećeg februara puni 36 godina, predviđali su karijeru poput slavnog zemljaka Ronalda, ali je samo djelić svog ogromnog potencijala pokazao u Flamengu, Interu, Fiorentini, Parmi, Sao Paulu, Romi i Corintiansu.

Za reprezentaciju Brazila postigao je 29 golova na 50 utakmica.

PODIJELI