PODIJELI

Disciplinska komisija FS Srbije žestoko je kaznila predsjednika i trenera Dinama iz Vranja Dragana Antića.

Zbog neprikladnih medijskih istupa i klevetanja ljudi iz fudbalske organizacije, kao i zbog povlačenja ekipe sa terena na posljednjem meč protiv Radnika u Surdulici, Antić je dobio zabranu obavljanja svih dužnosti u fudbalu na čak 15 mjeseci, pišu mediji u Srbiji.

Dinamo će pritom morati da plati 600.000 dinara, a klub iz Vranja uslovno je kažnjen oduzimanjem tri boda na godinu dana.

Podsjetimo, Antić je nedavno imao verbalni rat sa Novicom Tončevom, prvim čovjekom Radnika iz Surdulice, a eskalacija svega bila je tokom vikenda kada je povukao ekipu sa terena. Baš tokom meča sa Radnikom. Pritom je iznio niz optužbi na ”nekoliko adresa.”

– Dobili smo signale da se pomirimo sa ispadanjem, uz obrazloženje “da nismo u sistemu”. E, njihov sistem, ma kakav bio, nas ne interesuje! Ovo je klasična osveta prema Dinamu, jer smo ljetos pobijedili Radnik u prijateljskoj utakmici. Čujem da su mnogi izgubili novac na tom meču, ceh je platio mladi sudija, kojeg je Dušan Mrakić, po nalogu Novice Tončeva, skinuo sa liste Srpske lige – rekao je Antić i dodao:

– Sramota šta je Bojan Nikolić radio, od prvog minuta utakmice. Nemoćni smo da reagujemo, FSS je saučesnik u ovome, nećemo se žaliti na Terazijama. Poslije svega, tražićemo zaštitu sa najvišeg, državnog, nivoa. Radnik je karcinom srpskog fudbala.

Antić je rekao i da ekipu nije povukao zbog neslaganja sa dosuđenim penalom, već zbog bezbjednosti svog tima zbog upada jednog navijača na teren.

– Napadnuti smo od strane izvjesnog Race, poznatog pod nadimkom Narkoman. Sjurio se na naše rezervne igrače i morali smo da se povučemo. Policija ga je sprovela sa stadiona i odmah pustila, iako je trebalo da prenoći u zatvoru. Čak me je i zvao poslije utakmice, bugarska mafija mu je dala moj broj telefona. Očekivao sam sličan scenario, ali ovako žestoku odmazdu nisam mogao nida pretpostavim. Varaju se ako misle da će me ućutkati, moja borba tek počinje. Dinamo ne sme da trpi – poručio je Antić.

Vrijedi pomenuti i to da Dinamo u subotu od 15.00 časova dočekuje Crvenu zvezdu u okviru 16. kola Super lige!

PODIJELI