PODIJELI

Asmir Begović, neće biti u konkurenciji za prijateljske mečeve sa Bugarskom 23. marta i Senegalom 27. marta, koje će naša fudbalska reprezentacija odigrati u Razgradu, odnosnu Le Havreu.

Selektor Robert Prosinečki na današnjoj press konferenciji saopćio je javnosti da Begović neće konkurisati za naredne mečeve, jer je sinoć javio da je povrijeđen. Odmah nakon ove izjave selektora pojavile su se određene sumnje, a za Sportske.ba potvrđen je tačan razlog zbog kojeg Begović neće stići 19. marta na okupljanje u Razgrad.

– Asmir “vuče” povredu koljena još od decembra, te je u dogovoru sa selektorom Prosinečkim odlučeno da propusti naredne dvije utakmice. Na ovakvoj odluci insistirao je i trener Bournemoutha Eddie Howe, koji je sa Prosinečkim nastupao zajedno za Portsmouth. Howe je zamolio selektora Zmajeva da poštedi Begovića okupljanja, kako bi naš golman bio podvrgnut terapiji liječenja koljena, koja će trajati sedam dana. Asmir Begović će u subotu stajati na golu u ligaškom duelu protiv West Bromwich Albiona, a od narednog ponedjeljka će biti podvrgnut sedmodnevnoj terapiji liječenja koljena, kako bi preostalih sedam kola dočekao potpuno spreman i pomogao Bournemouthu u borbi za opstanak – potvrđeno je za Sportske.ba.

Trenutno Begovićev tim ima šest bodova više od zone ispadanja i sigurno da ih očekuje velika borba za opstanak do kraja sezone.

(A.Pločo/Sportske.ba)

PODIJELI