PODIJELI

West Ham na tržištu ponovo traži napadača, a glavna meta je Edin Džeko. Čekićari su mu spremni ponuditi 190.000 eura sedmično kako bi ga namamili iz Rome. Bosanac je dvije godine igrao pod trenerskom palicom Manuela Pellegrinijea kada su bili u Manchester Cityju. Džeko je napustio klub 12 mjeseci prije nego što je to uradio čileanski trener. Sada bi opet mogli raditi zajedno. Nogometni novinar, stručnjak za italijanski nogomet James Horncastle nagovijestio je da bi posao mogao biti gotov ovoga ljeta.

– Zanimljivo bi bilo vidjeti hoće li Džeko ponovno raditi sa Manuelom Pellegrinijem u West Hamu, rekao je u svom učešću u jednom podcastu pod nazivom “Na kontinentu”.

Domaćin Luke Moore je odgovorio: “Da li se o tome razgovara?”

Horncastle je odgovorio da se uveliko priča o tome i da Džeko, tvrdi on, broji posljednje dane u Rimu, prenosi Daily Star.

Edin je u Romi odigrao neke od najboljih utakmica u karijeri. Postigao je 88 golova u gotovo četiri sezone s Romom, pomogavši klubu da se plasira tri puta u Ligu prvaka. Bosanac nije odbacio mogućnost povratka u Englesku.
– Što se tiče Premier lige, možda je prekasno, nikad se ne zna, rekao je Sky Sportsu.

– Tamo sam imao četiri i pol godine i zabavljao sam se svake minute u igre. Volim Premier Ligu i Englesku, pa ćemo vidjeti. U ovom trenutku sam sretan u Rimu, prokomentarisao je.

PODIJELI