PODIJELI

Jose Mourinho u Podgorici je ukrao šou nogometašima Crne Gore i Srbije, koji su u sklopu Lige nacija igrali prvu međusobnu utakmicu otkako su 2006. njihove države raskinule zajednicu u kojoj su živjele 88 godina.

Iako se ponašao prilično “niskoprofilno” te se prije meča pokušavao maskirati šiltericom i trenirkom, naravno da u toliko maloj sredini jedan od najslavnijih trenera u povijesti nije mogao proći neopaženo.

A još kada je u ložu stadiona Pod Goricom sjeo uz crnogorske legende Dejana Savićevića i Predraga Mijatovića, bilo je zajamčeno da će kamere tokom prijenosa koristiti svaki trenutak da zumiraju ovaj trio.

Nikola Milenković (21), stoper Srbije, koji ove sezone za Fiorentinu sjajno igra kao desni bočni, jedan je od najboljih mladih braniča na svijetu. Visok 195 cm i s kvalitetnim pokrivanjem obje spomenute pozicije, čini se kao pravi čovjek za rješenje obrane, kroničnog problema Manchester Uniteda.

Visoki branič prešao je u Fiorentinu prošlog ljeta uz 5 miliona eura odštete Partizanu. Od proljetnog dijela prošle sezone postao je standardan, a ove sezone i nezamjenjiv kod Viola. Već je zabio i dva gola ove sezone u Serie A, u kojoj je odigrao svih 720 minuta.

U reprezentaciji također uživa u rapidnom usponu. Kod selektora Mladena Krstajića debitirao je proljetos i odmah postao ključni igrač koji je od početka do kraja odigrao sve tri utakmice na SP-u, a takav status ima i ove jeseni. Protiv Crne Gore je na terenu proveo svih 90 minuta.

PODIJELI