PODIJELI

Fudbaleri Željezničara odigrat će u nedjelju meč 8. kola BHT Premijer lige BiH protiv Krupe.

Ekipa sa Vrbasa gostuje na dan 96. rođendana Željezničara i sigurno je da će domaći igrači imati motiv više da svojim navijačima poklone pobjedu na ovako važan dan za klub.

Trener Admir Adžem u prošlom kolu, kada su Plavi gostovali u Bijeljini (pobijedili sa 0:2 op.a.) imao je problema sa sastavljanjem odbrane. Povrijeđen je bio Kemal Osmanković dok su zbog kartona meč propustili Daniel Graovac i Siniša Stevanović.

Ipak, šef struke Plavog tima pred gostovanje Krupe ima razloga za zadovoljstvo, jer su Stevanović i Graovac odradli suspenzije, dok je Osmanković sanirao povredu i konkurisat će za ovu utakmicu.

Napadač Saša Kajku, koji se povrijedio u Bijeljini, također bi mogao konkurisati za duel sa ekipom Slobodana Starčevića, ali će stručni štab odluku o njegovom nastupu donijeti tek poslije subotnjeg treninka nakon konsultacije sa liječničkim timom.

Adžem će tako na raspolaganju imati sve fudbalere, osim Dženisa Beganovića, koji propušta Krupu zbog crvenog kartona koji je dobio u Bijeljini.

PODIJELI