PODIJELI
FOTO: Pogled.ba

Mirne, povučene, vrijedne, mlade Mostarke, Marijana Arapović (27) i Tina Biokšić (28), uvele su HŽRK Zrinjski u PLBiH za rukometašice. Za jedan od najtrofejnijih klubova u bh. rukometu, to će bit povratak na prmeijerligašku scenu nakon par sezona odsustva.

Klub je bio i pred provalijom, ali ljudi koji imaju veliku količinu ljubavi prema rukometu i Zrinjskom nisu dozovili najcrniji scenarij.

Dvije mlade Mostarke uzele su “vruć krompir” u ruke. Mladu ekipu bez velike doze seniorskog iskustva, spremali su za trenutak njihovih karijera. Ekipa koju sačinjavaju većinom djevojke rođene 2000. – 2003. godine trijumfom protiv Viteza rezultatom 45:36 vratila je klub sa lentom u društvo najboljih.

Bez medijskog tornada, sa ogromnom dozom želje, Marijana i Tina su pokazale da se svaki trud i rad kad-tad isplati. Pred njima je sada pauza, a nakon toga pripreme za PLBiH, gdje će biti najmlađi trenerski tandem.

Sa Plemkinjama su osvojile dvije titule kadetskih prvakinja BiH, a sada su ostvarile i prvi veliki rezultat na seniorskoj sceni. Zašato pišemo prvi? Iz prostog razloga jer su ove dvije djevojke sposobne u budućnosti da prave izuzetne rezultate sa svojom ekipom. Pored rezultata, stvorile su nekoliko omladinskih reprezentativki Bosne i Hercegovine, Hrvatske, Velike Britanije…

I dok ostali “galame”, dižu svoj glas, guraju se u prvi plan.. Marijana i Tina izabrale su drugi put. Tamo gdje smirenost, rad, trud dolaze na naplatu. One još uče, a ruše rekorde, i nikad sebe ne stavljaju u centar, nego svoje djevojke, a slobodno možemo reći “djevojčice”.

I vrijeme će pokazati da je ovaj rezultat samo početak jedne blistave sportske priče, gdje glavnu ulogu imaju dvije prijateljice, kolegice, djevojke kojima je samo nebo granica.

Ne smijemo zaboraviti ni ostale članove UO Zrinjskog, koji su davali nesebičnu podršku ovim djevojkama na čelu sa Ivanom Kolobarićem, koji je također jedan od pokretača novog vala Plemkinja.

“Planinu će pomjeriti samo onaj ko je na početku pomicao kamenčiće”, izreka koja najbolje oslikava ovaj rezultat Marijane, Tine i njihovih “djevojčica”.

(H.Z./Sportske.ba)

PODIJELI