PODIJELI
FOTO: E. Čivić

Sjećate li se priča o Emiru Spahiću? Kako je za reprezentaciju BiH nastupao i kad nije mogao. Kada je bio van trenažnog procesa i povrijeđen. Trpio je da bi igrao za BiH. Nešto slično uradio je Eldar Ćivić, bočni fudbaler praške Sparte, koji je već nekoliko sedmica van terena zbog povrede. U međuvremenu stigao je poziv Roberta Prosinečkog u “A” reprezentaciju za mečeve Lige nacija sa Sjevernom Irskom i Austrijom. Nije mogao odbiti, povreda ga nije spriječila da dođe na okupljanje.

Premda su iz Sparte Prag Eldara Ćivića pustili na okupljanje reprezentacije nadajući se da će nakon rutinskih pregleda ljekara reprezentacije BiH se vratiti u klub te nastaviti sa oporavkom, ovaj fudbaler odlučio se na nesvakidašnji potez. Kako je Sead Kolašinac zbog povrede otpao i prije nego što je spisak objavljen, a problema sa povredom imao je i Bojan Nastić, Ćivić je odlučio rizikovati i samonicijativno pod injekcijama nastupati za reprezentaciju BiH.

U Sjevernoj Irskoj zaigrao je pod injekcijama. Baš poput ostalih reprezentativaca, podbacio je u uvodnim minutama utakmice, ali stoički je sve podnio. Selektor Robert Prosinečki povjerenje mu je ukazao i u meču protiv Austrije, gdje je definitivno pokazao da može u narednih desetak godina biti oslonac za “A” reprezentaciju. Iako rovit, nakon utakmice na Bilinom polju ostavio je dobar dojam, a selektor Robert Prosinečki baš kao i Darka Todorovića i Elvisa Sarića, hvalio ga je nakon meča.

Eldar Ćivić je rizikovao, u klubu vjerovatno neće biti sretni zbog toga, ali nastupi za reprezentaciju donose i veću tržišnu cijenu. Znaju to dobro u Sparti, koji su minulog ljeta odbili sve ponude za reprezentativca BiH!

(N.Selimović/Sportske.ba)

PODIJELI