PODIJELI

U okviru Croatia kupa u Umagu, koji služi kao priprema za predstojeće Svjetsko prvenstvo u Francuskoj (11-29. januar), reprezentacija Hrvatske savladala je Tunis rezultatom 35:30 (20:14), prenosi balkan-handball.com.

„Kauboji“ nisu ostavili nikakvu dilemu oko pitanja pobjednika, ponajviše zahvaljujući odličnoj igri u napadu. Početkom nastavka stekli su nenadoknadivih plus osam i tako slomili otpor afričke selekcije, u čijim redovima je najbolji bio Osama Budanmi sa osam golova.

Kod pobjednika, efikasnošću su se istakli Štrlek (7), te Horvat, Mandalinić i Jotić (4).

Odradili smo ciljeve koje smo zacrtali za ovu utakmicu. Jedini problem smo imali što smo u ranoj fazi ostali bez Mandalinića, pa je Mamić morao da odigra čitavo drugo poluvreme, što je bilo veliko opterećenje za njega. Mandalinić je dobio nezgodan udarac oko kuka i vidjećemo može li sutra nastupiti – rekao je nakon trijumfa selektor Babić.

U posljednjoj utakmici ovog pripremnog turnira, Hrvatska u ponedeljak od 18.00 igra protiv Crne Gore.

A reprezentacija Slovenije se već nalazi u Francuskoj, gde se testira sa domaćinom Svjetskog prvenstva koji će braniti titulu. „Trikolori“ su u petak teškom mukom slavili u prvoj pripremnoj utakmici u Tuluzu, a danas su imali nešto lakši posao u Monpeljeu – 33:26 (17:13).

Valentin Port je bio najefikasniji sa pet golova, jednim više od Maea (koji je u petak dao čak 12 golova) i Remilia. U sastavu Veselina Vujovića, Marguč je pet puta pogodio, Mačkovšek četiri a Kavtičnik tri.

-Odigrali smo mnogo slabije u Monpeljeu nego u Tuluzu. Francuska je bila jako motivisana pred domaćim navijačima, to je tim protiv kojeg je jako teško odigrati dvije dobre utakmice u kratkom intervalu. Na ovom meču su se vidjele naše slabosti, najviše neiskustvo, a i golmasnki učinak nije bio na nivou iz Tuluza. Poraz nije tragičan već poučan, jer nam pomaže da ispravim ono što nije dobro do početka takmičenja – rekao je selektor Vujović.

PODIJELI