PODIJELI

Novopečeni selektor BiH Robert Prosinečki, objavio je širi spisak za turneju u Americi, gdje će “Zmajevi” odigrati prijateljske utakmice sa SAD-om i Meksikom krajem januara. S obzirom da se ne radi o zvaničnom FIFA terminu, Prosinečki je pozive uputio uglavnom premijerligaškim igračima, a selekciju BiH predvodit će Haris Medunjanin, fudbaler Philadelphije.

Prosinečki, ali i NS BiH zaboravili su na drugog Bosanca iz američke MLS lige, koja je zbog dolaska evropskih zvijezda sve popularnija. Riječ je o Adisu Baggiju Hušidiću, koji sa dosta uspjeha nosi dres Los Angles Galaxyja, sa kojim je nedavno produžio ugovor.

Hušidić se i ranije povezivao sa reprezentacijom BiH. Bivši selektor “Zmajeva” Mehmed Baždarević bio je upoznat sa kvalitetima ovog veznjaka, za kojeg je poziv bio spreman, ali iz nepoznatih razloga iz Saveza su spriječili njegov debi u reprezentativnom dresu.

Američka turneja, kada Robert Prosinečki ne može računati na standardne reprezentativce, mogla je Hušidiću poslužiti kao satisfakcija, da na svom terenu debituje za BiH. Ovako, bez obzira što nije dobio poziv, u svom domu bit će navijač BiH i pratiti nastupe “Zmajeva”.

(N.S./Sportske.ba)