PODIJELI

Selektor naše reprezentacije Robert Prosinečki proglašen je za Ličnost 2018. godine u izboru online magazina Blic. U konkurenciji su bili mnoge sportske ličnosti, ali je trener Zmajeva očito privukao najviše pozitivnih komentara.

Nagradu je primio u zgradi NFSBiH, a prilikom preuzimanja je izjavio:

“Uvijek je lijepo dobiti priznanje za nešto što radite. Podrška javnosti, navijača, medija je vrlo važna za svakog selektora i čovjeka koji radi ovakav posao. Neki su bili za moj dolazak, neki protiv, što je manje-više u svim zemljama isto, ali mislim da smo za godinu dana to uspjeli da promijenimo. Sa rezultatima dolazi i naklonost i uglavnom sam zadovoljan sa svim ovim što smo napravili, posebno u Ligi nacija. Mi smo se vratili na taj neki top nivo, a sada dolazi i ono najvažnije, kvalifikacije za Evropsko prvenstvo. Svi vjerujemo da ćemo otići na ovo veliko takmičenje što je jako bitno za BiH, ne samo finansijski što se najčešće ističe, i što jeste važno, ali zaboravljaju koliko bi to utjecalo i na promociju zemlje”.

Robert Prosinečki je u svim segmentima u i oko reprezentacije donio osvježenje, a nadamo se da će i nastaviti u istom ritmu.

PODIJELI