PODIJELI

Razgovarao: Adnan Pločo

Prije tačno sedam dana Robert Prosinečki izabran je za novog selektora fudbalske reprezentacije Bosne i Hercegovine. On je jednoglasno dobio povjerenje Nogometnog saveza Bosne i Hercegovine i predvodit će Zmajeve u borbi za plasman na Evropsko prvenstvo.

Novi selektor reprezentacije BiH u razgovoru za Sportske.ba govorio je o izazovima koji ga očekuju, igračkoj i trenerskoj karijeri, Amaru i Ivici Osimu, svađi sa Zvonimirom Bobanom, tetovažama, hobijima, te o cigaretama i šta će uraditi u slučaju da neko od reprezentativaca bude pušač.

– Sada smo skoncentrisani na utakmice sa Amerikom i Meksikom. Obišao sam Trening kamp u Zenici i zadovoljan sam onim što sam vidio. Okupljamo se 21. januara, nakon toga 24. letimo preko Istanbula za Ameriku – kazao je Prosinečki, a zatim se osvrnuo na povratak Senada Lulića i Vedada Ibiševića.

– Još nisamo razgovarao sa Lulićem i Ibišvićem. Nakon ove turneje ću razgovarati sa njima. Ako treba otići ćmo bilo gdje da razgovaramo sa njima i vidimo ima li šanse da se oni vrate – kazao je selektor i dodao da se nije čuo sa Edinom Džekom ili nekim od reprezentativaca.

– Nismo još uvijek razgovarali. Samo smo razmijenili poruke i to je to. Nakon ovih mečeva u Americi ćemo razgovarati sa svima. Imam viziju ovog tima i znamo kako želimo igrati. Džeko i Miralm Pjanić su igrači svjtske klase. Džeko je ostvario nekoliko odličnih transfra, igra u vrhunskoj formi, Pjanić je motor Juventusa jednog od najvećih svjetskih klubova, tako da od njih očekujemo da oni budu nosioci igre.

U nastavku pogledajte i poslušajte kompletan intervju sa Robertom Prosinečkim.

PODIJELI