PODIJELI

Robert Prosinečki će za prijateljsku utakmicu s Crnom Gorom 28.maja u Zenici biti “jači” za dva vrhunska asa. U svlačionicu se vraćaju Emir Spahić i Vedad Ibišević. Najuspješniji kapiten i strijelac historijskih golova za “Zmajeve”.

“Tačno je da će protiv Crne Gore igrati Spahić i Ibišević. Na moju “žalost” bit će to oproštajni meč za Emira i Vedada”, izjavio je za Sportske Prosinečki.

Selektor bi dao “svo blago svijeta” da za naredni ciklus može računati na Spahića i Ibiševića. Bez Spahe se naša odbrana u proteklom ciklusu pokazala poroznom. Unatoč eksploziji Smajila Prevljaka Vedo će itekako nedostajati državnom timu. Sretna je okolnost da aktuelni kapiten Edin Džeko igra i dalje na vrhunskom nivou. I što je silno motiviran da odvede BiH na Evropsko prvenstvo.

Utakmice s Bugarskom i Senegalom pokazat će koliko može “osvježena” postava Roberta Prosinečkog, koji je zadobio simpatije javnosti za forsiranje mladih igrača, ali i Prevljaka i drugih internacionala koji do sada nisu imali šansu.

(S.R./Sportske.ba)