PODIJELI

Dosta pažnje privukao je dolazak Roberta Prosinečkog u Gran Canariju što su mnogobrojni španski novinari iskoristili da urade intervju sa selektorom bh. reprezentacije.

Kladionica MOZZART je dala ponudu i za klađenje na meč između Španije i Bosne i Herecgovine. Španci su apsolutni favoriti, a ako odigrate na pobjedu Crvene furijekvota je 1.25. Kvota na remi je 6.25. Ako vjerujete u Zmajeve i njihov trijumf kvota je 9.50. Kompletnu ponudu pogledaje OVDJE!

Prosinečki je govorio za uglednu MARCU, a neizbježne teme bile su reprezentacija BiH i Edin Džeko.

“Veoma je važno za nas što možemo biti među 12 najboljih reprezentacija Evrope. Poslije odlaska na Mundijal u Brazil ovo je najveći uspjeh u historiji bh. fudbala. Sada trebamo raditi da se plasiramo na EURO.”

O duelu sa Španijom kaže da će to biti važan meč.

“Za nas je sutra važna utakmica, ali važnija za igrače da vide da mogu igrati na visokom nivou. Španija je uvijek Španija sa vrhunskim igračima iako na posljednje dvije utakmice nisu ostvarili željene rezultate. Sigurno će htjeti da odigraju najbolje da pobjede”.

Dokle može ova selekcija Zmajeva smatra teškim pitanjem.

“Teško pitanje. Generacija sa Ibiševićem i Misimovićem je otišla na Svjetsko prvenstvo, ostali su nam igrači poput Džeke i Pjanića, ali su došli drugi talenti što je uvijek slučaj u Bosni. Cilj je Evropsko prvenstvo, to bi bilo nešto veliko”.

Jedno od pitanja se odnosilo da li je Džeko igrač za Real ili za Barcelonu.

“Sigurno. Nikada nije igrao u Španiji, ali bio je u Cityu, u Njemačkoj, u Italiji, jedan je od pet najboljih napadača svijeta”.

Zanimljiv je i odgovor o pušenju.

“Nemam problema da priznam da pušim, ali mislim da je to mit. Više se priča o tome da pušim, a ne o tome šta pušim. Ne mogu reći da ne pušim. Šta ću reći igraču kada kad ga vidim da puši? Ništa, ako ja pušim…”

Kompletan intervju pročitajte ovdje.

PODIJELI