PODIJELI
????????????????????????????????????

Jedan od derbija 10. kola Prve lige FBiH igra se u Kaknju gdje domaći Rudar prima u goste trećeplasiranu ekipu Orašja koja ima tri boda manje od lidera Veleža. Oraški Labudovi već imaju dvije gostujuče pobjede, ali i Kakanjci nemaju izbora na ovom derbiju, sem pobjede, jer su u prošlom kolu doživjeli domaći poraz od Veleža. Derbi u Kaknju je povjeren Dariju Karačiću iz Čitluka, pomagat će mu Boris Bilješko iz Novog Travnika i Emir Zahiragić iz Sarajeva, dok će drugi Sarajlija, Sead Hasanović što se tiće suđenja biti glavni.

Mostarski Rođeni bi trebali imati laganu domaću zadaću u duelu protiv ekipe Novog Travnika koji je na predposljednjem mjestu. Ipak, u taboru Mostaraca, iz iskustva iz posljednjeg domaćeg duelu sa ekipom Metalleghe BSI sa puno opreza ulaze u ovaj susret.

Derbi začelja se igra u Gračanici, gdje 13- plasirana domaća ekipa Bratstvo ( 9 bodova ),ugoščuje za mjesto niže ekipu Metalleghea BSI iz Jajca koja ima dva boda manje. I u Živinicama se igra utakmica ekipa koje su komšije na tabeli, domaći Slaven je 12. ( 9 bodova) a njihov rival Vitez za mjesto više i za jedan bod više. Obje utakmice će biti pune neizvjenosti, a svaki bod je veoma važan za sve četiri ekipe. Utakmicu u Živinicama će suditi, Brčak, Darko Gedžić uz pomoć svog susjeda Filipa Jarića i Nikole Bošnjaka iz Pelagićeva, dok je posmatrač suđenja Mostarac, Željko Drlje.

U Visokom fenjeraš Bosna igra susret sa prvim pratiocem Zvijezdom iz Gradačca, sva tri rezultata su u opticaju, dok bihaćko Jedinstvo u ovom kolu će biti na ispitu, jer im u goste dolazi Goražde koje je u seriji od pet pobjeda, pa će se puleni trenera Vlade Jagodića dobro namučiti da bi prekinuli sjajnu seriju ekipe iz Goražda.

U Čapljini gostuje Olimpik, Čapljinci su na tri posljednje utakmice osvojili samo dva boda nakon tri uzastopne pobjede, pa im je u ovom duelu prijeko potrebna pobjeda, ali će se pitati i gosti iz Sarajeva. Na Bjelavama će suditi famozni Mirza Kazlagić iz Cazina, asistenti su mu Bišćani, Edin Zjakić i Adi Šabić, Josip Martinović iz Novog Travnika će sve vrijedno zapisivati.

Ovo kolo će nedjeljnim terminom i derbijem kola završiti u Tešnju domaći TOŠK i konjički Igman. Domaći imaju 16. a Konjičani bod manje. Puleni trenera Nedima Jusufbegovića ove jeseni igraju veoma dobro, uz Olimpik Igman je primio najmanje golova, 5, a na sedam utakmica nisu primili gol. Bit će to sigurno kvalitetna utakmica sa dobrano, po običaju popunjenim tribinama. Travničanin Jasmin Varupa će se najviše pitati na ovom derbiju, uz pomoć Olivera Žilića iz Viteza i Sarajlije, Mirze Tičića, dok je glavni bos Tuzlak Muraz Lemezović.

Subota, 13. oktobar u 15:00 sati:

Mostar: Velež – Novi Travnik,glavni sudija: Benjamin Deljković ( Sarajevo ), pomoćnici:
Haris Ljuca ( Sarajevo ) i Admir Hadžiavdić ( Goražde ), 4. sudija: Ernis Džemidžić ( Goražde ), delegat: Alen Mujkanović ( Zenica ), posmatrač suđenja: Eldin Prošić ( Cazin ).

Bihać: Jedinstvo – Goražde , Stipe Kovačević ( Tomislavgrad ), Josip Čolić ( Kupres ) i
Nermin Mušić ( Mostar ), Azem Karić ( Zenica ), Renato Buhić i Željko Perić oba Mostar.

Živinice: Slaven – Vitez , Darko Gedžić ( Brčko ), Filip Jarić ( Brčko ) i Nikola Bošnjak ( Pelagićevo ), Ismet Ibrahimkadić ( Tešanj ), Jasmin Memišević ( Breza ), Željko Drlje ( Mostar ).

Čapljina: Čapljina – Olimpik , Mirza Kazlagić ( Cazin ), Adi Šabić i Edin Zjakić oba Bihać, Haris Halkić ( Sanski Most ), Berin Pilav ( Sarajevo), Josip Marjanović ( Novi Travnik ).

Visoko: Bosna – Zvijezda , Emir Spahalić ( Mostar ), Marko Grebenar ( Livno ) i Josip
Vorgić ( Domaljevac ), Josip Martinović ( Čapljina ), Mato Itrić ( Brčko ), Salem Kundo (
Goražde ).

Gračanica: Bratstvo – Metalleghe BSI , Kenan Bajraktarević ( Orašje ), Marko Brezović ( Orašje ) i Mario Grgić ( Orašje ), Ilija Živković ( Orašje ), Irfan Budimlić ( Cazin ), Boro Matan ( Livno ).

Kakanj: Rudar – Orašje , Dario Karačić ( Čitluk ), Boris Bilješko ( Novi Travnik) i Emir
Zahiragić ( Sarajevo ), Edin Mujkić ( Doboj Istok ), Daslibor Šantić ( Busovača ), Sead
Hasanović ( Sarajevo ).

Nedjelja, 14. oktobar u 15:00 sati:

Tešanj: TOŠK – Igman, Jasmin Varupa ( Travnik ), Oliver Žilić ( Vitez ) i Mirza Tičić ( Sarajevo ), Haris Poprženović ( Travnik ), Eldin Hodžić i Muraz Lemezović oba Tuzla.

(Ismet Nimanović/Sportske.ba)

PODIJELI