PODIJELI

Prvi Festival sporta Hrasnica 2018 održat će se u periodu od 22. do 24. juna na terenima JUKSR Hrasnica

Ideja koja postoji već neko vrijeme, a čiji glavni cilj je vraćanje Hrasnice na sportsku mapu Bosne i Hercegovine, konačno će zaživjeti. Mjesto podno planine Igman je prije, tokom ali i nakon agresije na Bosnu i Hercegovinu bilo poznato po nemalom broju sportista koji su brili boje domovine na međunarodnom nivou, a pored toga je Hrasnica i dugo vremena bila dom fudbalske reprezentacije naše zemlje.

Dječaci i djevojčice će se tokom tri dana festivala takmičiti u fudbalu, košarci, odbojci i rukometu. Osim takmičenja u timskim sportovima, posjetioci Prvog Festivala sporta moći će pratiti i atletske discipline koje će organizovati Atletski klub Novi Grad Sarajevo.

Pored takmičarskog, ova sportska manifestacija imat će i svoj prezentacijski dio. Tako će se u subotu, drugog dana Festivala sporta, u periodu od 19 do 20 sati, održati prezentacija zumbe pod vodstvom licencirane trenerice Melise Suljević. Pored zumbe prisutni će moći pratiti i prezentaciju karatea, a bit će organizovane i revijalne utakmice u fudbalu, futsalu, odbojci, rukometu i sjedećoj odbojci.

Uz sportska nadmetanja učesnici ali i posjetitelji imat će priliku da posjete štandove sa sportskom opremom, sportskom prehranom i napitcima, ali i da saznaju nešto novo iz oblasti sportske medicine. Za sve koji svrate do Hrasnice organizatori su pored besplatnog ulaza osigurali i besplatno mjerenje šećera u krvi.

Prvi Festival sporta, na kojem organizatori očekuju preko 1000 djece, počinje u petak 22. juna u 13 sati fudbalskim mečevima, dok je svečano otvaranje manifestacije zakazano za naredni dan u 10 sati.

Premijerno izdanje Festivala sporta održat će se pod pokroviteljstvom Općine Ilidža.

PODIJELI