PODIJELI
FOTO: E. Čivić

Kao i svi ostali reprezentativci, i Eldar Ćivić zaslužuje sve pohvale za pobjedu nad Austrijancima. Malo ko zna da je Eldar Ćivić obje utakmice odigrao još uvijek nedovoljno oporavljen nakon povrede. Ipak, stisnuo je zube i stavio se na raspolaganje selektoru Prosinečkom. Ako je u utakmici protiv Irske i bilo grešaka, protiv Austrijanaca Ćivić je pružio vrlo dobru partiju. Pogotovo u drugom poluvremenu. U odbrani je bio neprelazan, a pridodavao se i napadu po lijevoj strani. Prepoznala je to i publika pa ga je često nagrađivala aplauzima.

– Drago mi je da smo pobijedili. Dao sam sve od sebe. Gode pohvale za dobru igru, a posebno mi je drago što je selektor Prosinečki pozitivno ocijenio moju igru. Iz utakmice u utakmicu bit ćemo bolji, kazao je Eldar Ćivić.

Donedavnog kapitena mlade reprezentacije na utakmici su bodrili i navijači iz Tuzle, Tojšića i Kalesije. Među njima je bio i brat Muharem Ćivić, prvotimac tuzlanske Slobode. Oni koji prate braću Ćivić, kažu da je Muharem i veći talenat od brata Eldara. Prošao je Slobodinu i Dinamovu omladinsku školu. Njegova karijera nije izšla uzlaznom putanjom, kako su to mnogi očekivali, ali stariji Ćivić igrama u Slobodi pokazuje da na njega najozbiljnije treba računati. Zlatan Nalić, trener Tuzlaka, u Muharemu Ćiviću vidi veliku uzdanicu tima sa Tušnja. Nastavi li sa dobrim igrama, nije isključeno da u reprezentaciji u dogledno vrijeme zajedno zaigraju braća Ćivić. Baš kao što su nekad u reprezentaciji bivše Jugoslavije zajedno igrali braća Sead i Safet Sušić.

– Došao sa da bodrim brata Eldara, Pjanića, Džeku i sve ostale. Svaka im čast na brobenosti i pobjedi. Eldar je u reprezentaciji, a on sam zna da je učio od mene. Znači, i ja bih trebao u reprezentaciju, u šali govori Muharem Ćivić, dodajući da mu je sada ipak glavna preokupacija da vrijedno radi i pomogne Slobodi da ostvari što bolje rezultate.

U pobjedi bh. reprezentacije nad Austrijom učestvovala su i tri igrača koji su nosili dres Tuzlanske Slobode: Ćivić, Sarić i Todorović, što znači da je put od Tušnja do reprezentacije već trasiran.

PODIJELI