PODIJELI

Ljubitelji boksa iz Visokog, ali i okolnih gradova Kakanj, Kiseljak, Breza, Sarajevo, Ilijaš i mnogih drugih imaće priliku da večeras u dvorani Franjevačke klasične gimnazije u Visokom uživaju u bokserskom spektaklu gdje će vidjeti sedam borbi u profi boksu.

Meč večeri biće u super teškoj kategoriji koji će se raditi u šest rundi, a rukavice će ukrstiti naš Haris Radmilović kome će ovo biti 24 meč u profi karijeri i iskusni bokser iz Srbije Nedeljko Čvorović kome će ovo biti 21 meč u profi boksu.

Pred večerašnji meč Radmilović nam je rekao sljedeće:

”Očekuje me zahtjevan meč protiv kvalitetnog i sigurno motivisanog rivala.Radi se o vrsnom majstoru boksa koji je do sada imao veliki broj borbi u amaterskom i profi boksu i mnoge te mečeve završio je pobjedama. Ja sam apsolutno spreman za ovaj meč, radio sam izuzetno naporno u svom klubu KBS „Šampion“, a posebne pripreme odradio sam sa poznatim bokserskim trenerom Zaimom Numanovićem. Izuzetno sam fizički spreman i motivisan da uz pomoć navijača, koje pozivam da dođu i da me bodre, zabilježim novu pobjedu”, kazao je Radmilović.

Osim ovog meča koji će biti meč večeri, na ovoj noći profesionalnog boksa u Visokom, prisutni ljubitelji boksa vidjeće još šest borbi, a između ostalih u uvodnim borbama nastupiće Edin Numanović, Mirsad Čebo, Nedžad Džinović, Mirnes Dženadić. Program počinje u 19 sati, a organizator ovog spektakla je Savez profesionalnog boksa BiH dok je tehnički organizator Profi kamp NUMAN Banovići.

(Rešad Mamela/Sportske.ba)

PODIJELI