PODIJELI

Na konferenciji za medije organizovanoj pred početak priprema za proljetni dio sezone, predsjednik Radnika Mladen Krstajić, naglasio je da je osnovni cilj kluba plasman među šest najboljih u Premijer ligi, ali da „neće biti smak svijeta“ ako se ne izbori plasman u plej-of.

-Mi smo klub koji još uvijek raste u organizacionom, sportskom i svakom drugom smislu. Želimo plasman u plej-of da bi ljubiteljima fudbala u Semberiji i navijačima Radnika omogućili da prisustvuju kvalitetnim i zanimljivim utakmicama, ali na fudbalere i stručni štab nema pritiska da se nešto mora uraditi, jedino što će se od njih tražiti je profesionalan odnos prema obavezama, izgaranje na terenu i krajnje pošten odnos prema grbu i dresu kluba koji nose, rekao je Krstajić.

Po njegovim riječima zimska pauza je u klubu iskorištena da se neke stvari u klubu konsoliduju i poboljšaju, a težište je stavio na kompletiranje igračkog kadra.

-Dovođenjem centralnog špica Edina Ademovića i zadnjeg veznog Filipa Stojanovića uradili smo važnu stvar za kompletiranje ekipe. U opciji je i dovođenje još jednog zadnjeg veznog i centralnog beka kome je jača strana igranje lijevom nogom. Neće biti lako jer igramo na tri fronta, a pored prvenstvenih obaveza očekuju nas i nastupi u Kupu BiH i Kupu Republike Srpske, takmičenja u kojima šelimo da što duže trajemo, a po mogućnosti da dođemo i do same završnice, istakao je Mladen Krstajić, predsjednik FK Radnik.

Šef stručnog štaba Nebojša Milošević smatra da je zimska pauza bila dovoljno duga da se fudbaleri dobro odmore i na pripreme dođu sa pozitivnom energijom.

-Prva tri dana iskoristićemo da pored treninga obavimo neophodna testiranja i ljekarske preglede. Igrači su na početku pauze dobili plan individualnog rada, nadam se da su to ispoštovali i da će na početak priprema doći spremni u mjeri u kojoj je to potrebno. Ovdje ostajemo do 2. februara, a tokom te tri nedjelje, koristićemo i teren sa vještačkom podlogom u Etno-selo „Stanišići“ a na našem stadionu stvorili smo uslove za specifične vježbe snage što će nam takođe dobro doći. Važno je reći da vremenske prilike, kakve god bile, neće negativno uticati na trenažni proces, dodao je Milošević.

Radnik će 2.februara otići na desetodnevne pripreme u Antaliju u Turskoj, a prije toga odigraće i dvije kontrolne utakmice.

-Za 28.januar zakazana je utakmica sa ekipom Budućnosti iz Banovića, a tri dana kasnije igamo sa Drinom iz Zvornika. U Antaliji smo zakazali četiri prijateljske utakmice s ciljem da vidimo dokle smo stigli u usvajanju modela igre kome stremimo i da svi igrači dobiju neophodnu minutažu. Po povratku u Bijeljinu 18. februara igramo sa Mačvom iz Šapca, a procijenićemo da li će nam trebati još jedna trening utakmica, kaže šef stručnog štaba koji će od ovih priprema biti pojačan Bojanom Šiljegovićem, profesorom sporta i fizičke kulture.
Milošević je podsjetio da se klub odrekao usluga Nikole Čelebića i Denija Simeunovića, da je štoper Ivan Jakovljević otišao zbog isteka ugovora, a da se ne računa na Dušana Martinovića koji se uspješno oporavlja od teške povrede.

– Edin Ademović i Filip Stojanović dovedeni su kao ciljana pojačanja, prvi u slučaju odlaska Marka Obradovića, a drugi da zamijeni povrijeđenog Martinovića. Potrebni su nam još jedan zadnji i vezni i lijevonogi defanzivac na štoperskoj poziciji, ali nećemo dovoditi igrače da bi smo popunili broj, već samo prava pojačanja. Potpisan je ugovor sa mladim Draganom Živanovićem, dok će Adnan Barjaktarević i Abdurahman Beširović biti poslati na pozajmicu jer su im neophodne takmičarske utakmice, kaže šef struke.

Za Marka Obradovića postoji interesovanje drugih klubova, ali on je još uvijek u Radniku.

-Pauza je brzo prošla, zaželjelji smo se fudbala. Imamo realne izglede da zadržimo mjestu među prvih šest ekipa u Premijer ligi. Biće teško, ali imamo želju, kvalitet i znanje da to i ostvarimo što bi bio najbolji plasman Radnika u ovom takmičenju. Probaćemo i da ponovimo podvig iz prošle godine kada smo osvojili Kup BiH i Kup Republike Srpske, ili da bar dođemo do završnice oba kup takmičenja, rekao je najbolji strijelac Radnika na konferenciji za štampu koja je održana povodom početka priprema za proljetni dio sezone.

FUDBALERI PRISUTNI NA DANAŠNJOJ PROZIVCI: Lučić, Oštraković, Hodžić, Zeljković, Krsmanović, Ostojić, Kojić, Bajić, Šerbečić, Beširović, Stojanović, Janković, Đurić, Srećković, Peco, Okić, Vasić, Motika, Obradović, Ademović, Glišić i Živanović.

PODIJELI