PODIJELI

Mostarski “Rođeni“ nakon odigranih prvih 15. kola u Prvoj ligi FBiH su zauzeli 6. mjesto sa osvojenih 26 bodova. Upisano je sedam pobjeda, pet remija i tri poraza uz gol razliku 26:15.

Mostarci su mnogo bolji bili na domaćem terenu sa osvojenih 17 bodova, dok je u gostima polučeno svega 9 bodova. Najbolji strijelci ekipe su Brandao i Panesso sa 7 pogodaka.

Za vodećom Zvijezdom Velež zaostaje 7 bodova i ima neugodan raspored na proljeće. Pored kluba iz Gradačca, Mostarcima rivali za viši rang će biti još – Olimpic i Sloga. O ostvarenom na polusezoni da da konačan sud najkompetentniji je šef stručnog štaba Veleža – Ibro Rahimić.

“ Ako gledamo polusezonu izdvajaju se dva dijela. Loše otvaranje sezone i dobar finiš. Dva vezana poraza na startu, ispadanje iz Kupa, te kažnjavanje mene kao trenera su poremetile stvari. Tada smo bili u maloj krizi. Kasnije smo se konsolidovali, Slogu smo dobili, a da smo kojim slučajem i Zvijezdu bili bi zadovoljniji. Ovako nismo do kraja ispunili cilj. Po kvaliteti ni jedna ekipa nas nije nadigrala, ponekad smo ostajali i bez sreće. Kvalitet imamo, ali nismo se znali nosili sa pritiskom, istakao je Rahimić.
Proljetni dio prvenstva na rasporedu je 3. marta 2018. godine, kada Velež gostuje u Sarajevu ekipi Olimpika.

(Mirsad Starčević/Sportske.ba)

PODIJELI