PODIJELI

Da je bila kamera na utakmici između zeničkog Rudara i Novog Travnika (2:2) gol Erdina Ramića mogao bi poslužiti za evrovizijsku razmjenu. Gol kakav se rijetko viđa na terenima “Lige petice”.

Erdin Ramić, veznjak Travnika pogodio je u stilu Miralema Pjanića. Preko zida u “rašlje”. Zapljeskali su svi. Akteri i navijači oba tima.
A ko je Erdin Ramić?

Ofanzivac Novog Travnika, lidera na drugoligaškom zapadu. Čiji je fudbalski put išao od Busovače, zeničkog Čelika, kakanjskog Rudara, visočke Bosne. I evo ga sad u Novom Travniku. Neko vrijeme igrao je po Njemačkoj, gdje je savladao jezik i nogometne vještine. Osim što ga krasi majstorstvo u prekidima, Ramić je izuzetan tehničar, okretan, brz, ofanzivac po vokaciji koji uspješno napada s obje krilne pozicije i kao polušpica. Ovisno što treneru i ekipi treba.

” Moja je želja da s Novim Travnikom izborim Prvu ligu, a onda da pokušam naći inostrani angažman. Imamo odličnu ekipu, predvođenu kapitenom Senidom Hodžićem, trenerima i upravom. Računamo i na podršku vjernih navijača. Pripremne su utakmice pokazale da smo s pravom favoriti za viši rang”, izjavio je za Sportske Erdin Ramić.

R.S.

PODIJELI