PODIJELI

Turski košarkaški trener Ergin Ataman, u intervju za list Hürriyet osudio je Željka Obradovića zbog ponižavanja njegovog Anadolu Efesa u međusobnom duelu, kada je Srbin navodno insitstirao da njegovi igrači daju što više poena. Atamanu je to veoma zasmetalo pa je konstatovao:

”Svaka profesija ima svoja nepisana pravila. Imam prijateljske odnose sa Željkom Obradovićem. Nisam očekivao da će igrati sa takvom agresijom da bi došao do 100 poena u utakmici gde je razlika bila nevažna. To je nepoštovanje prema Anadolu Efesu. Ako me pozove i kaže da je napravio grešku vođen navijačima i da mu je žao, onda će sve biti u redu. Ako se to ne dogodi, neću se rukovati sa njim”, rekao je Ataman.

Bivši trener Galatasaraya želio je da prokometariše Željkov incident sa igračem Melihom Mahmutoğluom, inače reprezentativcem Turske i kapitemom Fenerbahçea:

”To dijete je kapiten Turske. Njegov otac je reagovao preko Facebooka. Dan kasnije, njegov menadžer me je zvao i pitao me da li želim da ga primim u Efes jer želi da ide iz Fenerbahçea. Apsolutno to nisam prihvatio. Ako postane slobodan igrač, onda možemo da razgovaramo. Ta situacija ne mijenja činjenicu da je on (Obradović) broj jedan u Evropi. Ali, pravila i zakoni moraju biti jednaki za sve. Kada sam ja to uradio dok sam bio u Galatasarayu papreno sam platio zbog toga. Novine su me linčovale zbog toga. On je snimljen na TV-u, ali je javnost ovdje to drugačije prihvatila nego u mom slučaju. Da li je to problem u Turskoj samo kada to Ataman uradi? Naravno, naša vrata su uvijek otvorena za goste, ali i naše gostoprimstvo ima limite”, zaključio je Ataman.

Na ove riječi Željko Obradović nije reagovao, ali se zato oglasio kapiten turske reprezentacije Melih Mahmutoğlu.

”Sretan sam i ponosan da izgovorim rečenicu i rado ću je ponoviti. Ja sam kapiten Fenerbahçea. Dokle god me moj tim želi, čast mi je da nosim dres. Rado ću to uraditi. Vjerujem da će najbolji odgovor osobi i provokativnim riječima biti novi trofeji koji će biti podignuti u mojim rukama, uz pomoć saigrača i trenera. Gospodin Ataman će lahko moći vidjeti gdje želim da budem i gdje ću biti sretan”, rekao je kapiten Fenerbahçea.

PODIJELI