PODIJELI

Nakon što je u četvrtak dogovorio dolazak Edera Militaa iz Porta za 50 miliona eura, Real Madrid se već okrenuo novom pojačanju koje može dobiti za dvostruko manju odštetu.

Radi se njemačkom reprezentativcu Julianu Brandtu koji ima ugovor s Bayerom iz Leverkusena do 2022. godine, ali i klauzulu prema kojoj može napustiti klub za samo 25 miliona eura ako se ne plasira u Ligu prvaka.

Apotekari su nakon 25 kola Bundeslige šesti na tabeli sa četiri boda manje od RB Leipziga koji drži četvrto mjesto, odnosno posljednju poziciju s koje se iz Njemačke ide u Ligu prvaka.

Zinedine Zidane želi iskoristiti tu klauzulu ako se Bayer dovede u situaciju da za tako skroman novac za današnje prilike dovede 22-godišnjaka, međutim AS piše kako će imati ozbiljnu konkurenciju u njemačkim velikanima.

Bayern Nike Kovača svake godine nastoji dovesti neku mladu njemačku zvijezdu, a takvim je igračima sklona i Borussia Dortmund.

Brandt je u Bayeru cijelu seniorsku karijeru, odigrao je 206 utakmica i zabio 39 golova, a bio je dvaput strijelac i za njemačku reprezentaciju, za koju je nastupio 23 puta. Transfermarkt ga procjenjuje na 45 milijuna eura.

(Index.hr)

PODIJELI