PODIJELI

Samo nekoliko trenutaka nakon što je Real u Kijevu pobijedio Liverpool u finalu Lige prvaka, Cristiano Ronaldo je zabrinuo navijače Kraljevskog kluba rekavši kako ozbiljno razmišlja o odlasku i kako je svašta moguće, piše Index.hr.

Mnogi su mislili da Ronaldo dramatizira kao i uvijek i da je te riječi izgovorio kako bi od Pereza iskamčio pokoju dodatnu povlasticu, no samo mjesec kasnije pokazalo se da Portugalac nije držao figu u džepu kad je pričao o odlasku.

Tokom SP-a u Rusiji Juventus je objavio da je Cristiano Ronaldo i službeno postao igrač Stare dame. Bio je to pravi šok za navijače Reala, jer je CR7 godinama bio zaštitni znak najtrofejnijeg kluba na svijetu i odlazak u Torino mnogi su protumačili kao kraj jedne ere. Portugalac je na stolu imao puno ozbiljnih ponuda, jačih od torinske, no odabrao je onu Juventusovu koji je na kraju Ronalda platio 117 miliona eura.

Florentino Perez je otkrio da bi Real zaradio mnogo više da je CR odlučio otići u PSG.

Parižanima su se davale najveće šanse za dovođenje Ronalda jer je poznato da baš ne štede na pojačanjima. Navodno, stvar je već bila gotova, Ronaldo je bio na korak do PSG-a, no na Park prinčeva nije otišao jer je odbio ispoštovati jedini uvjet koji je pred njega postavio francuski prvak.

Naime, El Mundo je otkrio da su Parižani poručili Ronaldu da ga žele dovesti, ali tek na finalni dan prijelaznog roka. Tako su željeli spriječiti eventualni odgovor sa Santiago Bernabeua jer su bili sigurni da bi Real u slučaju otmice’ Ronalda krenuo u kontraofenzivu i da bi napravio sve da s Parka prinčeva odvede Neymara ili Mbappea.

No Ronaldu se ova ideja nije dopala, odbio je biti akter u kalkulacijama dva kluba i pristao je otići u Juve koji je za njega platio skoro duplo manje novca od onoga koji su nudili pariški šeici. El Mundo piše da je PSG nudio oko 200 miliona eura za Portugalca.

PODIJELI