PODIJELI

Fudbaleri Dinama dosanjali su san o evropskom proljeću. U gustoj maksimirskoj magli rezultatom 3:1 u četvrtak navečer porazili su Spartak iz Trnave te izborili plasman u knockout fazu takmičenja, a sve je počelo od Amera Gojaka. Novopečeni “A” reprezentativac Bosne i Hercegovine načeo je goste iz Slovačke pogotkom petom, a gol je bio kruna još jedne odlične partije našeg veznjaka.

Gojakovim koracima u evropsko proljeće

“Najbolji među jednakima, prvi među jednakima, među maksimirskim nogometnim junacima, bio je Amer Gojak”, ovim riječima hvalospijeve u tekstu “Gojakovim koracima u evropsko proljeće” na račun bh. veznjaka iznose “Sportske novosti”, konstatirajući kako je Sarajlija svojim pogotkom načeo goste iz Slovačke te time skinuo ogromno breme tereta sa leđa Dinamovih fudbalera.

"U jednom se trenutku činilo da stagnira, međutim ovaj rođeni Sarajlija eksplodirao je ove sezone. Trener Nenad Bjelica mu maksimalno vjeruje. Bjelica obožava karakterne igrače koji će na terenu dati sve od sebe i njima će svakako dati prednost u odnosu na "umjetnike" koji čekaju da momčad igra za njih. A Gojak je moderni veznjak, igrač koji igra za momčad, iako mu je ofanziva jača strana, nije zakazao u defanzivnom dijelu. Igra podjednako i odgvorno u oba smjera", pišu "Sportske novosti".

Amer Gojak na naslovnici "Jutarnjeg lista"

Novinar ovog lista podsjeća da je Gojak otkriće Zdravka Mamića, koji je otišao u Sarajevo i doveo Bosanca.

"Gojak je eto, još jedan u nizu dobrih poteza Zdravka Mamića, koji je prije četiri i pol godine otišao u Sarajevo i doveo ga iz Olimpika u Dinamo, praktički ga je uzeo ispred nosa Sarajevu i Željezničaru. I sad Gojak, kojeg je u "A" reprezentaciju BiH pozvao Robert Prosinečki, vraća mu povjerenje".

Našao se na pravom mjestu

"Presretan sam stvarno, ovo je savršeno, niko u svlačionici nema riječ. Našao sam se na pravom mjestu, zabio i potpuno sam van sebe što sam dečkima omogućio da baš taj gol vodi prema ovome uspjehu. Ni sam ne znam kako sam postigao onaj pogodak, lopta je išla prema meni i morao sam brzo reagovati. Ubacio sam je petom i to je to", kazao je nakon utakmcie Amer Gojak.

PODIJELI