PODIJELI

Alana Muštović članica je bokserskog kluba “Mostar”. Mnogo uspješnih nastupa je iza nje, a raduje se i svakom narednom treningu kao i takmičenju. Za sebe kaže da je osoba koja voli adrenalin i uvijek želi neki novi izazov.

“Teško je riječima opisati nekome ko nije doživio osjećaj adrenalina koji osjeti bokser prilikom ulaska u ring i suočavanja sa svojim protivnikom na centru ringa”, kazala je Muštović. U svojoj okolini primijetila je mnogo predrasuda, kada je u pitanju kombinacija žene i boksa te se suočavala sa pitanjima poput “Šta će žene u ringu?” i sl. “ali ja svojim primjerom rušim predrasude, a ima i onih što podržavaju moj izbor” te je dodala kako ima punu podršku kolega iz kluba sa kojima, kako kaže, sparinguje i koji su joj ogromna motivacija.


Proteklog vikenda u Mostaru je održan turnir u organizaciji BK “Mostar” na kojem je ova sportašica postigla zapažen rezultat. “Turnir je protekao jako dobro, prisutni su imali priliku vidjeti kvalitetne mečeve svih uzrasnih kategorija. Rekla bih da je prisutna publika dvoranu “URSC” Midhat Hujdur –Hujka” napustila zadovoljna”, zaključila je Muštović.

Jednu od  narednih aktivnosti kluba izdvaja 15. Internacionalni turnir za mlade ( EUBC ) koji će krajem maja biti održan u Mostaru u organizaciji BK “Mostar”. Turnir je podržala AIBA ( International Boxing Association ).

( Belma B. / Sportske.ba )

PODIJELI