PODIJELI

Najbolja teniserka svijeta, Rumunka Simona Halep, osvojila je prvi Grand Slam naslov u karijeri pobijedivši u finalu Roland Garrosa Amerikanku Sloane Stephens 3:6, 6:4, 6:1 nakon dva sata i tri minute borbe na terenu Philippe Chatrier.

U svojem 32. nastupu na Grand Slam turnirima, u četvrtom finalu, trećem u Roland Garrosu, 26-godišnja Rumunjka konačno je osvojila pobjednički trofej. Do njega je stigla gotovo identičnim preokretom kakav je u prošlogodišnjem pariškom finalu protiv nje napravila Latvijka Jelena Ostapenko.

Naime, 25-godišnja Sloane Stephens vodila je 6:3, 2:0 i držala kontrolu meča u svojim rukama. No, kao što je i Halep prošle godine propustila vodstvo 6:3, 3:0 i popustila pred naletom 20-godišnje Latvijke, tako je Rumunka sredinom drugog seta uspjela ukrotiti aktualnu pobjednicu US Opena.

Do kraja meča, Stephens je uspjela osvojiti svega tri gema i tako po prvi put u karijeri doživjela poraz u finalu te ostala na šest naslova.

Simona Halep je osvojila 17. i daleko najvrjedniji trofej u karijeri, a za trijumf na ovogodišnjem Roland Garrosu zaradila 2,2 miliona eura. Halep je postala prva rumunska Grand Slam pobjednica nakon Virginije Ruzici, koja je u Parizu trijumfirala 1978. godine.

Rumunka je ujedno tek šesta tenisačica koja je uspjela u Roland Garrosu osvojiti pojedinačne naslove u juniorskoj i seniorskoj konkurenciji. Prije nje to je pošlo za rukom Francoise Durr, Mimi Jaušovec, Hani Mandlikovoj, Jennifer Capriati i Justine Henin.

PODIJELI