PODIJELI

Imad Rondić u mladom timu Slavije (U-21) igra proljeće iz snova. On živi svoj san. Nedavno je super talentirani napadač pojačao prašku Slaviju i zablistao na startu.

Već je dobio nadimak “Novi Džeko”, zbog poređenja s kapitenom reprezentacije i zvijezdom Rome. Edin je briljirao u Teplicama, potom napravio impresivnu karijeru igrajući za Wolfsburg, Manchester City, Romu…

Njegov nasljednik i brend sarajevske škole Imad Rondić nastavio je tamo gdje je Edin stao. Doduše u drugom, u jačem timu. Slavija je kultni češki klub.

“Postigao sam već pet golova za U-21 tim Slavije. Imao sam debitantski nastup za prvi tim protiv Viktorije Zizkov. Koju smo uvjerljivo pobijedili. Zadovoljan sam, ma prezadovoljan”, kaže “Ronda” ili “Imadinjo” kako mu tepaju prijatelji i saigrači.

Trenutni učinak ga ne zadovoljava. Naprotiv.

“Imam vrhunske uslove za rad, trenere. Slavija je veliki klub. Na meni je da upornim radom opravdam povjerenje ljudi koji su me doveli i trrenera u klubu…

Pojedini bh.selektori su ga zaobilazili, a sada su Toni Karačić i Vinko Marinović na slatkim mukama. Po godinama bliži je omladinskoj, a po nogometnom umijeću potencijal je za mladu reprezentaciju.

“Važno da sam spreman, da me zdravlje služi i da bude golova, pa će biti i poziva” , trezveno rezonuje nadareni Imad Rondić, kojeg su još u dobojskoj Mladosti primjetili tadašnji trener Husref Musemić i Sinan Ramović, koji se uvjerio u igrački potencijal tadašnjeg golobradog juniora. Premda je bio na vratima prvog tima, on je prihvatio poziv trenera Dženana Uščuplića i pojačao juniorski tim Sarajeva. U kojem je s Nedimom Hadžićem nemilosrdno rešetao mreže u omladinskoj ligi.

(S.K./Sportske.ba)