PODIJELI

Odigravanje utakmica Borca m:tel i azerbejdžanskog Bakua moglo bi doći pod znak pitanja ukoliko institucije Republike Srpske ne pomognu banjalučkom klubu u organizaciji ovog dvomeča, potvrđeno je MONDU iz banjalučkog kluba.

Do drugog kola EHF Čelendž kupa ostalo je još nekih mjesec dana, a još nije poznato da li će i gdje banjalučki Borac m:tel igrati dvomeč sa Azerbejdžancima.

Kako je za MONDO potvrdio direktor Borca m:tel Vladimir Branković, ukoliko klub ne dobije podršku, veliko je pitanje da li će moći samostalno da organizuje pomenute susrete.

“Tražio sam podršku institucija, i ukoliko nam ne pomognu, upitno je odigravanje dvomeča sa Bakuom. Institucije nam moraju pomoći, jer mi predstavljamo grad i državu. Ljudi iz kluba posljednjih godina mnogo su uradili na stabilizaciji Borca m:tel, imamo podršku, ali za veći iskorak potrebna je još veća podrška. A to veće je dolazak Bakua u Banjaluku, da odigramo utakmice, ali teško da ćemo u tome uspjeti sami”, naglasio je Branković.

Problem za Banjalučane moglo bi biti i eventualno odgađanje početka prvenstva. Naime, aktuelni šampion BiH Izviđač iz Ljubuškog tražio je da ne igra domaće prvenstvo, zbog nastupa u SEHA ligi, s čim se ne slažu ostali klubovi u ligi.

Ukoliko start sezone bude prolongiran, to bi značilo da će rukometaši Borca m:tel praktično bez takmičarskih utakmica dočekati dvoboj sa Bakuom, ukoliko do njega uopšte dođe.

“Bilo bi ružno da se start sezone prolongira zbog jednog tima. Borac m:te sebi nikad ne bi dopustio da uradi tako nešto. RK Izviđač je naš sportski prijatelj i mislim da će imati razumijevanja za ovo što mi pričamo i shvatiti da moraju igrati Premijer ligu BiH. Prvenstvo mora početi na vrijeme”, jasan je Branković.

Ipak, još nije poznato kada će startovati sezona, s obzirom da je najavljeni početak 22. septembra za sada prolongiran.

“To je ono čemu se ja nadam, a šta će od svega toga biti, zaista ne znam. Svi klubovi su za to i sve je poznato od prošle godine, tako da ne znam odakle nekome uopšte pravo da razmišlja o otkazivanju nastupa u domaćem prvenstvu”, pita se direktor banjalučkog premijerligaša.

Nova kriza u bh. rukometu svakako neće odgovarati nikome, pa ostaje nada da će klubovi uspjeti pronaći kompromis, kako bi se krenulo sa mrtve tačke.

(mondo.ba)

PODIJELI