PODIJELI

Mlada Tesilćanka i rukometašica Dubice, 18-godišnja Isidora Kršić našla se u konkurenciji za najperspektivniju sportiskinju Bosne i Hercegovine u izboru “Nezavisnih” i BHRT-a.

Ovo je veliko priznanje ne samo za Isidoru nego i za ŽRK Dubica, i Isidorin matični klub Borja Teslić, kao i za grad Teslić.

Isidora je od malena i od cicibanskih dana bila predana radu, treniranju. Sport je za nju velika ljubav.

Za Sportske.ba o Isidorinom sportskom putu govrili su njena prva trenerica Ljilja Kolesnik, trener Saša Madžarević, kao i njena majka Milijana Kršić, koja je također bila vrlo dobra rukometašica.

“Positizala je sjajne rezultate u pionirskoj konkurenciji. Bila je izuzetan igrač. Nakon tih sjajnih partija odmah je prešla u seniorsku ekipu. Ostavljala je srce na terenu na svakoj utakmici. Radna, borbena, pravedna, disciplinovana, odlučna, jednostavno za tu djevojku možemo reći da je “sportski biser”. Treba je čuvati i usmjeravati na njenom utabanom sportskom putu”, rekla je za Sportske.ba, Ljilja Kolesnik, prva Isidorina trenerica u Borji iz Teslića, a ujedno i profesorica Tjelesnog odgoja.

Sa Borjom je 2014. godine Isidora zauzela 2. mjesto na državnom prvenstvu u Cazinu za mlađe kategorije.

Riječi hvale za ovu talentovanu igračicu imao je i Saša Madžarević. Trener pod čijom je palicom Isidora trenirala više od tri godine u seniorkama Borje, gdje je također pružala sjajne partije.

“Veoma vrijedna djevojka. Predana je maksimalno rukometu i treninzima. Ovo ljeto je bila i na Kampu Barcleone, što je veoma značajno za tako mladog igrača. Sam ulazak u izbor za najperspektivniju sportiskinju BiH i meni kao njenom bivšem treneru predstavlja veliku čast i ponos. Isidora je igračica koja je sa 15,16 godina bila lider u Borji. Trenirao sam je tri godine i samo imam riječi hvale. Bio sam i ponosan kad je u Tuzli na turniru u dresu reprezentacije bila proglašena za igračicu utakmice. Za njih te promjene puno znače. Sigurno da ima svjetlu budućnost”, riječi su trenera Madžarevića.

Kao i svi mladi sportisti, tako je i Isidora podršku imala od svojih najbližih, a posebno od majke Milijane, koja je također bila vrlo dobra rukometašica.

“Relativno mlada je počela trenirati rukomet i atletiku. I u atletici je ostvarivala sjajne rezultate kao pionirka. Kad je došao period da izabere jedan sport, izabrala je rukomet. Sa 13 godina je ušla i u seniorsku ekipu. Počela je na krilu”, rekla je Milijana Kršić, a zatim nastavila:

“U Dubici je bila na kampu. Zapazili su je treneri Vlado i Boris i evo danas igra PLBiH sa Dubicom. Uklopila se brzo. Promjena škole, kluba, grada, nije je poremetila. Psihološki je sve odlično podnijela kao i nastup za reprezentaciju, što je svakako pozitivno iskustvo. I odlazak na kamp Barcelone treba doživjeti, čisto da se vidi jedan profesionalan i kvalitetan rad sa velikim stručnjacima.”

Isidora Kršić je rođena 31.1.2000. godine.

(Haris Zilić/Sportske.ba)

PODIJELI