PODIJELI

Višemjesečna špekulacija je danas dobila zvaničnu potvrdu. Anel Šabanadžović je zvanično postao fudbaler AEK-a potpisavši ugovor do 2023. godine.

Otac i sin poslije potpisa ugovora sa grčkim velikanom nisu krili uzbuđenje i zadovoljstvo.

Vezani tekst: Šabandžović zvanično u AEK-u

“Veoma sam uzbuđen što nastavljam karijeru u tako velikom timu kao što je AEK. Naučio sam sve o ovom klubu od mog oca, gledao sam mnogo utakmica s njim, govorio je biranim riječima”, rekao je Šabanadžović mlađi i pri tome dodao:

“Jedva čekam da se pridružim ekipi na ljeto. Dobro znam da je prezime koje nosim veoma teško, znam koliko je moj otac postigao sa ovim klubom i ono što želim i pokušaću da nastavim njegovim stopama, da postignem onoliko koliko je i on.”

Šabanadžović starij je zadovoljan što će njegov sin imati istog predsjednika kao on sredinom 90-ih kada je nastupao za klub iz Atine.

“Riječ ‘sretan’ je premala da opiše moje osjećaje. Uzbuđen sam što će moj sin igrait u AEK-u te imati istog predsjednika kao ja. Hvala predsjedniku AEK-a na ovom transferu. Ovo je veliki korak za Anela, ima 19 godina i još dosta toga da nauči. Siguran sam da će naporno raditi. Mislim da može biti bolji od mene”, rekao je Refik.

PODIJELI