PODIJELI

Malonogometni klub “Dijamant” iz Lince, kojeg su osnovali Bosanci i Hercegovci, predstavljao je Austriju u Evropi. Značajnom uspjehu doprinio je i Saldin Pezić (19) “ex” omladinski reprezentativac BiH.

Pezić se nakon kratke epizode na parketu vraća na velike terene. Istina Saldin se nije ni odvajao od zelenog tepiha, ali je Budim Islamović, skaut prestižne menadžerske agencije procijenio da je suptilni veznjak igrač za veće domete.

Saldin je sada pod ugovorom s agencijom LK 26. Dušan Đokić je na Islamovićevu preporuku potpisao zastupništvo i dvogodišnji ugovor. Uvjeren da će talentirani veznjak vrlo brzo pokazati raskošni potencijal.

Bh nogometaš, koji vuče porijeklo odakle i Miralem Pjanić, bio je na kampovima NSBiH u Minhenu i Lincu i svaki put se našao u bilježnicama selektora mlađih reprezentacija. Lakša povreda i nastupi na futsal terenima privremeno su ga udaljili od selektora.

– Moje ambicije ostaje i dalje da se borim za reprezentaciju, ako ne za juniorsku onda za mladu. Sve je do mene i znam da se radom može sve postići- izjavio je Saldin Pezić.

PODIJELI