PODIJELI

O mladom talentiranom nogometašu Safetu Konakoviću iz Augzburga se već više puta pisalo u našim medijima. Stasiti napadač više puta je bio na završnim kampovima Nogometnog saveza BiH za omladinske reprezentacije naše zemlje iz dijaspore i uvijek je ostavljao odličan utisak kod trenera.

Da još nije izgubio nadu u reprezentativni dres svjedoči njegov naporan rad. Do sada je redovno u omladinskim selekcijama uvijek igrao za starije kategorije, pa takoi sada, iako junior, standardni je član seniorskog tima Schwaben Augsburga.

-Igrao sam za FC 07 Memmingen, ali sam se vratio u Augsburg, gdje mi živi porodica, jer mi je baš bilo naporno. Ranije sam više vremena provodio na putovanjima nego na treninzima. Vraćao bih se kuši u ponoć, pa onda ujutro škola, ma nisam više znao gdje ću prije. Sada je drugačije, kući sam, u klubu su me trener Soren Dressler i saigrači odlično primili, igrali smo nekoliko test utakmica, gdje sam čak bio i strijelac, a jedan sam od najmlađih u cijelom timu – priča nam Konaković.

Dodaje da mu klub ima ambicije prelaska u viši rang, konkurencija u timu je jaka, ali se, kaže, ne boji, samo želi da igra, jer je došao s reputacijom velikog pojačanja.

-Shvatili su i u klubu da me samo igra zanima. Unatoč svemu, najviše volim svoju domovinu Bosnu i Hercegovinu i želja mi je da svojim radom i trudom obučem dres reprezentacije BiH. Siguran sam da ću uspjeti. Bio sam na kampovima za igrače iz dijaspore, dolazili smo iz svih krajeva svijeta i lijepi su to projekti – kazao nam je Konaković.

PODIJELI