PODIJELI

Na dnevnom redu Skupštine Asocijacije sportskih novinara jugoistočne Evrope, koja je održana u Ohridu našao se i slučaj crnogorskog sportskog novinara, urednika sportske redakcije Nove M televizije Igora Ćulafića. Nakon brojnih diskusija po tom pitanju donijeta je deklaracija, koju je potpisao Boško Trpeski, predsjednik Asocijacije, koja u svom članstvu broji 14 država iz regiona.

-Asocijacija sportskih novinara jugoistočne Evrope najoštrije osuđuje postupak izvršne i programske direktorice Nove M televizije Ivane Šebek, kada je pozvala policiju da urednika sportske redakcije Igora Ćulafića sa radnog mjesta sprovede u Centar bezbjednosti.

Ne želimo da se miješamo u uređivačku politiku medija, niti na to imamo pravo, ali nećemo ćutati na sve učestalija, od strane poslodavaca i nadređenih pojedinaca ugrožavanja osnovnih prava sportskih novinara na rad, na slobodu izražavanja, na diskriminaciju na radnom mjestu a u ovom slučaju i demonstraciju sile uz pomoć policije.

Zar je moguće da u 21. vijeku, u zemlji koja se nalazi na pragu Evropske unije sportske novinare sa radnih mjesta odvode u Centar bezbjednosti, a na osnovu telefonske prijave nadređenog?

PODIJELI