PODIJELI
FOTO: Emir Dindić

OŽRK Jedinstvo Atlas Relax, pojačao se pred početak nove sezone u PLBiH, a jedna od igračica koja je novo ime u svlačionici Labudica je i 21-godišnja Makedonka, Sara Nikolovska, koja je došla iz Vardara.

Nikolovska je ujedno i jedina Makedonka u PLBiH, a za Sportske.ba, govorila je o prvi mutiscima u tuzlanskom klubu, te ambicijama i ciljevima.

“Ovdje sam se super snašla. Lijepo su me djevojke prihvatile, ostvarila sam nova prijateljstva i poznanstva, sve je kako sam i očekivala. Očekujem da osvojimo titulu ove godine, naporno treniramo i fokusiramo se na dobar rezultat, kao i na uspjeh u Challenge Kupu”, rekla je Nikolovska za Sportske.ba zatim dodala:

“Moji snovi počinju polako da se ostvaruju, želim internacionalnu karijeru i Šampionsku Evropsku titulu u bliskoj budućnosti.”

Ovaj sjajna Makeodnka je istakla da je sport jedna prelijepa priča koja nudi dosta energije, a u njenom slučaju to je rukomet.

“Kao najbitnija stvar mi je školovanja, ali i sport također doprinosi da postanem kompletna i izgrađena ličnost. Istina je da ima mnogih odricanja za koje su mladi zainteresovani i koje ih zabavljaju, ali sport je jedna prelijepa priča koja ti može ponuditi dosta energije, vaspitanja, karakter, građenje samopouzdanja, mnogo interesantnih i uzbudljivih momenata. Dakle, bilo da se bavite profesionalno ili amaterski, vrijedi definitivno i smatram da je to pravi put za svakog mladog čovjeka”, bile su riječi 21-godišnje Makedonke.

Podsjetimo, Sara Nikolovska je u Jedinstvo došla pred kraj prijelaznog roka u PLBiH, a u dosadašnje tri utakmice u PLBiH postigla je pet pogodaka.

(H.Z./Sportske.ba)

PODIJELI