PODIJELI

Rukometna reprezentacija Bosne i Hercegovine sutra u Tuzli igra odlučujući meč kvalifikacija za SP 2019. godine protiv selekcije Švicarske.

Nakon trijumfa u srijedu u St Gallenu rezultatom 21:24, izabranike Bilala Šumana pozitivan rezultat sutra vodi u baraž.

Povodom tog duela danas je u hotelu Hills na Ilidži održana press konferencija. Medijima su se obratili selektor Bilal Šuman, igrači Marin Vegar, Benjamin Burić i kapiten tima Mirsad Terzić.

“Poslije ove utakmice u Švicarskoj, očekuje nas drugo poluvrijeme u Tuzli. Baza u odbrani dala je rezultat i to je razlog pobjedi. Tu utakmicu ostavljamo po strani, sutra nas čeka mnogo teža utakmica. To će biti skroz drugačija utakmica. Znamo šta nam je činiti”, rekao je selektor Šuman na početku press konferencije, a zatim dodao:

“Znamo svi kako su naše odlučujuće utakmice prije izgledale. Sutra to ostavljamo iza sebe, i ovu utakmicu moramo kolektivno odraditi.”

“Zadovoljni smo pvom utakmicom. Švicarska je opasna, nezgodna, ali i veoma bezobrazna reprezentacija i to imamo na umu. Nas bodovi samo zanimaju. Nemamo prostora za opuštanje”, bile su riječi kapitena Mirsada Terzića.

“Doveli smo se u situaciju da odlučujemo sami po sebi. Odmorili smo se i nadam se da ćemo biti sutra potpuno spremni”, rekao je Vegar, dok je Burić dodao:

“Odradili smo sjajan posao. U Mejdanu će biti dosta teža utakmica. Pokazali smo da znamo igrati kad nam voda dođe do ušiju.”