PODIJELI

Da je lijepi gradić na ljepotici Neretvi, Konjic oduvijek bio rasadnik fudbalaskih talenata potvrđuje i ova naša priča.

Već dugi niz godina u Konjicu sa puno uspjeha radi Škola fudbala ” Bambino ” koju sa puno uspjeha vode bivši juniorski reprzentativci braća, profesori Adis i Adnan Elezović koji su karijeru počeli u konjičkom Igmanu, a još su igrali u Sarajevu, Veležu, GOŠK -u .

U prilici smo da predstavimo još jednog fudbalskog dragulja iz Konjica, 11- godišnjeg Nedima Sivriju, člana ŠF ” Bambino ” iz Konjica. U ovoj već poznatoj školi trenira od pete godine, a potpisnik ovih redova od početka pomno prati, kako već govore brojni ljubitelji fudbala u Konjicu da je ovaj dječak novi Miralem Pjanić.

Puno puta smo se uvjerili u veliki talenat ovog dječaka koji je uvijek nasmijana lica, popularan među drugovima iz ŠF ” Bambino “, plijeni svojim ponašanjem, kako na sportskom terenu tako u školi i u igri sa vršnjacima. Odavno nismo vidjeli dječaka ovakvih mogućnosti, igra sa obje noge, što je rijetkost, vrstan dribler, brz, nesebičan, voli da asistira kolegama, igra u napadu, a, više voli u sredini terena.

U prošloj sezoni u BH Telecom Ligi mladih HNK -a, u kategoriju, U – 10,
njegova kategorija je osvojila drugo mjesto, on je bio drugi strijelac, a imao je čak 25 asistnencija.

– Kako je došlo do toga da se upišeš u ŠF ” Bambino ” Konjic.
— Sam sam rekao babi Adisu da me upiše u ovu školu fudbala, većinom sam sam dolazio da treninge, tako je i danas. Moji treneri, Adis i Adnan sve su me naučili, pravi
pedagozi, ljudi, sjajni treneri, svakome poklanjaju istu pažnju, uopšte ne galame na treningu, sve lijepo objašnjavaju ukazuju na greške i kažnjavaju kada neko ne posluša šta im se kaže.

– Očekivanja u novoj sezoni

– Prošlu sezonu smo odigrali dobro, nadam se da ćemo i naredne sezone postizati veoma dobre rezultate, mislim da ćemo biti među prve tri ekipe. Odličan sam učenik, što je potvrda da sport i škola mogu zajedno.

Volim pomagati drugima, navijam za FK ” Sarajevo “, idem sa roditeljima na Koševo na utakmice, od stranih ekipa navijam za Liverpul, od igrača najdraži su mi Krste Velkovski i Mohamed Salah i Miralem Pjanić.

Posebno bih istakao da sam sa svom ekipom ” U- 10, Bambino Liverpul ” na turniru u malom fudbalu u Konjicu ” BH Telecom Igre mladih BiH 2018 ” osvojio prvo mjesto i plasirali se na Veliko Finale ovih igara koje će se održati početkom avgusta u Sarajevu, nadam se plasmanu među prve četiri ekipe. Ovim putem bih poručio svim mladim da se uključe u sport, to je nešto najljepše.

Posebno bih se zahvalio mojim roditeljima koji su mi velika podrška u svemu, majci Sadeti i ocu Adisu. Imam veliku želju da zaigram u velikom evropskom klubu i reprezentaciji Bosne i Hercegovine, rekao nam je Nedim Sivrija, ŠF ” Bambino ” Konjic, nasljednik Miralema Pjanića, novi fudbalski dragulj iz Konjica, ime koje treba dobro upamtiti.

(Ismet Nimanović/Sportske.ba)

PODIJELI