PODIJELI
Mogi Bayat(44)

Belgijska javnost ostala je u šoku nakon jutrošnje policijske akcije u kojoj su privedeni neki od najutjecajnijih ljudi tamošnjeg nogometa.

Prema pisanju medija, sumnja se da su privedene osobe dovedene u sumnju sa kriminalnim radnjama kakve su lažiranje utakmica i pranje novca. Među privedenima u operaciji ‘’Čiste ruke’’ je i hrvatski trener Ivan Leko, zatim agent iz Srbije Dejan Veljković, agent iranskih korijena Mogi Bayat, koji je nekad bio sportski direktor Charleroija.

Istragom su obuhvaćene i sudije Sebastien Delferiere i Bart Vertenten.
Prema pisanju belgijskih medija, Bayat je glavni lik ove negativne priče.
Dugo je već u menadžerskim vodama, radio je s mnogima, ništa transparentno. Istražitelji su navodno ispitivali njegove bankovne transakcije, jer sumnjaju da su preko njega svi prali novac i izbjegavali plaćanje poreza u Belgiji.

Dejan Veljković(48)

Veljković je također već godinama vrlo utjecajan u Belgiji. Sudjelovao je u brojnim transferima srpskih nogomtaša, dok je s našim Ivanom Lekom u prijateljskim odnosima, ali i sa spomenutim sudijama

Policija trenutno pregledava papire u Club Bruggeu, ali i u Anderlechtu, Genku, Gentu, Lokerenu… Sve skupa na udaru je čak deset klubova u Belgiji. I to onih najvećih. Čini se da je na pomolu velika afera.

Dejan Veljković je svojevremeno brinuo o karijeri Ervina Zukanovića, dok je reprezentativac BiH igrao u Belgiji, da bi po prelasku u Italiju našeg igrača zastupao Silvano Martina. Mirsada Bešliju transferirao je iz Genka u škotski Hearts.

PODIJELI