PODIJELI

Sjećate li se Pavela Pogrebnjaka? Bivši ruski reprezentativac trenutno igra za Ural, a u dresu Zbornaje nastupio je 33 puta, pritom zabivši 8 golova. Igrao je i za Zenit, Stuttgart, Fulham, Reading, Dinamo Moskvu i druge.

Jučer je za ruske medije komentirao sve češći slučaj u svijetu sporta – naturalizirane igrače. Pamtimo J.R. Holdena, američkog košarkaša koji je Rusiji donio naslov prvaka Europe 2007. godine, a imuna na strance nije ostala niti nogometna reprezentacija.

Hrvatskoj je recimo na nedavnom SP-u gol zabio Mario Fernandes, golman Guilerhme našao se na popisu za start kvalifikacija, a dva je nastupa u Ligi nacija upisao i Ari, napadač Krasnodara. Sva trojica su Brazilci, ali su se odlučili braniti boje Rusije.

“Nisam pristalica naturaliziranih igrača u našoj reprezentaciji. Ne vidim smisao u tome. Ari uopće ne razumije zašto je dobio dres Rusije. Smiješno je kada vidim da tamnoputi nogometaš nosi dres Rusije. Mogli bismo i bez stranaca.”, rekao je Pogrebnjak te, očekivano, izazvao dosta reakcija.

PODIJELI