PODIJELI
FOTO: Čapljinski portal

Ekipa tuzlanske Slobode danas je u okviru 26. kola BH Telecom Premijer lige BiH poražena od GOŠK-a rezultatom 3:2.

Susret u Gabeli obilježio je incident na poluvremenu utakmice. Naime, kako saznaje portal “Sportske.ba”, čelnici GOŠK-a na poluvremenu utakmice verbalno su, a potom i fizički napali igrače Slobode, a najviše napadima je bio izložen Said Husejinović, na kojeg je nasrnuo Lujo Ilić, alfa i omega GOŠk-a.

Nakon završetka utakmice, igrači Slobode neko vrijeme proveli su na terenu iz “sigurnosnih” razloga na inicijativu sudije i delegata.

I klupa Slobode tokom utakmice bila je izložena napadima domaće publike. Scene iz Gabele svakako ne priliče najvećem rangu bosanskohercegovačkog fudbala. No, kako GOŠK-u gori pod nogama i svaki bod im je bitan u borbi za opstanak, za očekivati je da će i ostale ekipe koje dolaze u Gabelu do kraja sezone biti neprijateljski tretirane.

Kada je u pitanju sama utakmica, Sloboda je bila konkretnija ekipa na terenu, ali su u konačnici ostali bez bodova. Iako golovi govore da je meč u Gabeli bio veoma sadržajan, obilježila ga je slaba organizacija meča i napad na gostujuće fudbalere. U Slobodi zamjeruju sudiji i na nedosuđenom penalu u prvom poluvremenu…

(N.S./Sportske.ba)

PODIJELI